De inhoud is geladen.

Home

Bomenbos Leudal

Ontdek meer dan 90 verschillende bomen

Bomenbos Leudal

Maak een mooie wandeling en ontdek een uniek stukje Leudal, het Bomenbos Leudal! 

Het Bomenbos Leudal is een nieuw aangeplant stuk bos van circa 6.000m2. Het Bomenbos bestaat uit 2 onderdelen:

  • een verzameling van maar liefst 90 verschillende bomen, die weer zijn onderverdeeld in 10 catgeorieën;
  • 2 glooiende heuvels met van nature in Leudal voorkomende eikenbos en eiken-haagbeuken bos, aangeplant met autochtoon en inheems plantmateriaal.

Het terrein is verder voorzien van looppaden en is ingezaaid met diverse inheemse bloemen- en bijenmengsels. Er staan verspreid over het terrein 4 decoratieve zitbanken en een bijen-insectenhotel, gemaakt door het Mens Ontwikkel Bedrijf.

QR-code

Alle bomen in het bos zijn voorzien van een naambord met een QR-code.
Scan de code met je smartphone en ontdek meer over elke afzonderlijke boom. Ook bij de authentieke bosjes staat een QR-code met informatie.

Het Bomenbos is recreatief, maar ook informatief dankzij de informatie die schuilt achter de QR-codes. 

Ontdek dit mooie stukje Leudal dat elk jaargetijde een andere uitstraling heeft !

Biodiversiteit 

Het Bomenbos draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit en de ambitie van de gemeente om voor 2029, 20.000 extra bomen en/of bosplantsoen te planten. Bomen zijn belangrijk voor het behoud van ons karakteristieke landschap en de biodiversiteit. Ook voor verschillende soorten dieren en planten maken bomen deel uit van hun leefomgeving. Denk aan beschutting, nestgelegenheid en voedsel. Ook zorgen bomen voor verkoeling tijdens warme zomers, geleiding van wegen, produceren van zuurstof en opname van CO2 en  fijnstof uit de lucht. Het Bomenbos gaat hier ook een bijdrage aan leveren.